Omgaan met (jong ouder) verlies
Rouw gaat over verlies dat van waarde is. Het wordt een onlosmakelijk deel van je leven. Het kan gaan over een verlies van kort geleden, maar ook over een verlies dat je als kind hebt meegemaakt en wat op volwassen leeftijd weer aangeraakt wordt. Soms moet je eerst teruggaan om verder te kunnen.
Bij het binnenpad krijg je ruimte om je gevoelens en emoties te delen, we staan erbij stil en we onderzoeken de gevoelens, gedachten en emoties die blokkeren. Om zo te kunnen helen en je het verlies uiteindelijk verweeft in je leven om weer verder te kunnen en te durven kijken.


Veelvoorkomende problemen en uitdagingen bij rouwverwerking
Rouw kan overweldigend zijn en leidt vaak tot gevoelens, van eenzaamheid en verdriet. Het is belangrijk om deze emoties te delen, te erkennen en te begrijpen.
Verdriet, woede en verwarring zijn veelvoorkomend.
Lotgenoten kunnen een belangrijke bron van steun zijn.
Stilstaan bij verlies
Neem de tijd om je gevoelens te erkennen. Alles wat je voelt mag er zijn, van verdriet tot boosheid.
Betekenis geven
Samen onderzoeken we wat het verlies voor je betekent en hoe het je leven beïnvloedt.
Verder gaan
Uiteindelijk leer je het verlies te verweven in je leven en vind je de moed en de kracht om verder te gaan en nieuwe stappen te zetten.
Ondersteuning van lotgenoten in rouwtherapie
Lotgenoten bieden een unieke steun tijdens het rouwproces. Hun ervaringen en begrip kunnen een belangrijke rol spelen in het herstel. Samen met rouw en verliesbegeleider Ageeth , biedt het binnenpad dit één keer per jaar aan voor zowel volwassenen als jongeren. In zes bijeenkomsten van twee uur, bieden we psycho educatie, staan we stil bij het verlies, het rouwproces en de kracht om verder te gaan. Vanuit de ervaring die we met verschillende groepen hebben gehad weten we hoe krachtig dit werkt.

Authenticiteit
Bij het binnenpad gaat het om het leren en ervaren van dicht bij jezelf te blijven, te oefenen met nieuwe emoties, gedachten en gedrag. Waardoor je vanuit je authentieke zelf reageert op de situaties die er op je pad komen.
Betrokkenheid
Persoonlijke aandacht en een warme, ondersteunende aanpak staan centraal.
Het binnenpad loopt met je mee op het pad van verandering en persoonlijke groei.
Balans
Het vinden van harmonie tussen je binnen- en buitenwereld om zelfbewuster in het leven te staan.
Veelgestelde vragen
Heb je nog andere vragen, neem dan contact op.
Bij rouwtherapie gaan we terug om verder te gaan. Wat betekent het verlies voor jou, welke gevolgen heeft het? Waarin loop je vast? Het biedt een vorm van ondersteuning dat helpt om te gaan met verlies.
Tijdens de sessies kun je verwachten dat je openhartig kunt praten over alles wat rondom dat verlies je bezighoudt .
Het binnenpad biedt een veilige ruimte om emoties, gedachten en gevoelens te delen. Soms zijn er geen woorden voor gevoelens; het binnenpad gebruikt daar verschillende creatieve werkvormen voor. Daarnaast past het binnenpad bepaalde methodieken toe zoals de Persoonsgerichte Experiëntiële Therapie, EFT, focussing en ACT. Soms kunnen bepaalde beelden van het overlijden in de weg staan om te rouwen. Zo nodig past het binnenpad EMDR toe. Het binnenpad stemt dat altijd met jou af.
Ja, het binnenpad biedt één keer per jaar een lotgenotengroep aan. Het kan zeer waardevol zijn om met anderen te praten die hetzelfde doormaken. Soms voel je je een eenling. In een groep is er begrip en erkenning en ben je voor elkaar van betekenis. Zo help je elkaar om weer verder te kunnen.
Je kunt eenvoudig een afspraak aanvragen via de website. Vul het contactformulier in en het binnenpad neemt zo snel mogelijk contact met je op. Samen kijken we naar de beste aanpak voor jouw situatie